viernes, 14 de agosto de 2009

Sortida 11 de setembre

Hola companys.

Pel dia 11 de setembre (si no passa res, clar) tenim pensada una sortida, a veure què us sembla.

Es tracta d'una volta no massa complicada. Sortiríem de Sant Martí Sacalm, passant per sota uns singles impressionants; passarem per masies abandonades que ens parlen de la vida de temps enrere. La primera és Puiggalí, a sota del Far, després per Sant Pau, des d'on es veuen unes vistes precioses, veurem més amunt La Triola, que fa poc s'ha restaurat; una mica més a vall, la masia del Roure i, tocant la riera de l'Olm, el Molí del Roure. Abans d'arribar a la riera de l'Olm passarem a prop del castell de Fornills, documentat al 1177. Va funcionar entre els segles XI al XIV, en què centrà una jurisdicció feudal que comprenia les parròquies de Susqueda i Sant Martí . Va començar la seva decadència al construir-se el castell de Rupit i passar a dependre d'ell.

Fins a la riera de l'Olm tot serà baixada, ara bé.... el camí a partir de Sant Pau està molt deteriorat.
A partir d'aquí passarem a prop d'altres masies com Les Gleies o Les Comes... si les pedres poguessin parlar....

Ara travessarem la riera de Rupit (sota el salt de Sallent) i passarem just a sota de l'Agullola. Anirem pujant i passarem per Sant Joan de Fàbregues; ara ja queda poc fins a Rupit.

Una vegada hagim arribat fins a Rupit i agafem una mica de forces, continuarem la marxa...

Tornarem a baixar fins al Salt de Sallent, amb unes vistes impressionants de tota la cinglera, la qual anirem vorejant fins quasi bé el mas de l'Olm, passarem per uns prats i després ens tornarem a posar just al costat de la cinglera fins arribar al Far.

Una vegada arribem al far, baixarem fins a l'ermita de Santa Anna i baixarem pel bosc per un corriol fins a on hem deixat el cotxe.

No és una ruta molt complicada ni molt llarga, però les vistes són brutals.

Us poso una foto del Google earth amb la ruta i el perfil de la sortida.

Bé.... això és la primera idea.... ja l'anirem perfilant i n'anirem parlant.


Fins aviat.